Gebouwen

kantoren - scholen - musea - ateliers - binnenshuis

 

Recht op daglicht

Mensen brengen gemiddeld de meeste tijd van hun dag door op het werk. Vaak werkt men binnen. Niet altijd zijn er voldoende ramen op kantoor of in de fabriek. En dat terwijl daglicht juist zo belangrijk is.

Dit erkent ook de FNV Bondgenoten. Zij vindt dat iedereen recht heeft op voldoende daglicht tijdens het werk. Het voorkomt branderige ogen en zorgt ervoor dat de vitamine-aanmaak naar behoren is. Ook de arbowet is van mening, dat daglicht van groot belang is. Sinds enkele jaren vermeldt de arbowetgeving een daglichtnorm waaraan arbeidsplaatsen moeten voldoen, maar helaas blijkt deze in de praktijk niet altijd te verwezenlijken.

True Light is meer dan een vervanging van daglicht dat via het raam binnenkomt. Werken in een True Light omgeving is gezonder, omdat de buis wel het heilzame UV-licht doorlaat, waardoor vitamine D wordt aan-gemaakt. Vensterglazen houden dit tegen.

 

Kantoren

Op kantoor is werken onder prettig licht een absolute must! Onprettig, kunstmatig licht verslapt de aandacht en leidt niet zelden tot hoofdpijnklachten en stress. True Light vermindert deze klachten of laat ze verdwijnen. Een arbeidsomgeving met True Light staat garant voor betere prestaties en minder ziekteverzuim.

Mensen die veel lezen en met de computer werken, vertonen vaak klachten als branderige ogen en hoofdpijn. Doordat True Light de ogen tot rust laat komen en de schitteringen op het beeldscherm vermindert, behoren deze klachten snel tot het verleden.

Een veelgehoorde uitspraak van mensen die werken omder True Light, is dat ze eigenlijk niet merken dat het licht aanstaat. Zoveel lijkt True Light op het natuurlijke daglicht.

 

nl_gebouwen_scholen.jpg

Scholen

Hyperactieve kinderen worden rustiger als er in de klaslokalen True Light verlichting hangt. Uit proeven op scholen in de Verenigde Staten bleek dat aan het jaargetijde gerelateerde gevoelsstoornissen terugliepen, nadat de aanwezige Cool White fluorescentiebuizen waren vervangen door True Light.

Kinderen vinden werken onder True Light fijn. Ze merkten op, dat ze gewoon in de buizen kunnen kijken, zonder dat dit een naar gevoel aan de ogen veroorzaakt. Scholen veranderen in een rustige, ontspannen leeromgeving, die leidt tot betere prestaties en meer energie.
Kijk hier voor ervaringen op scholen.

 

Musea

Bezoekers van musea willen kunst graag in hun ware gedaante bewonderen. True Light
geeft kleuren weer zoals de kunstenaar ze heeft bedoeld in zijn prenten, schilderijen en andere kunstobjecten. Deze briljante kleurweergave komt ook uitstekend van pas bij restauratiewerkzaamheden aan schilderijen.

 

Ateliers

Op plekken waar men kunst maakt, zoals in ateliers en ruimten voor studenten en cursisten, is True Light een waardevolle lichtbron. Met name 's avonds lijken kleuren anders dan bij daglicht. Met True Light verlichting voorkomt u teleurstelling. Door de exacte weergave van de kleuren zult u niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

 

Binnenshuis

True Light is geen sfeerverlichting, maar een functionele lichtbron. Daarom komt True Light goed van pas in de werkkamer. Lezen van post of documenten is onder daglicht het prettigst. Net als het werken achter de computer. Thuis is True Light ook goed te gebruiken in de garage, zodat u een duidelijk overzicht heeft of als u graag wat sleutelt aan uw auto of een hobby- of werkplaats wilt verlichten. Met True Light haalt u het daglicht in uw huis.