Veel gestelde vragen over True Light volspectrumlampen

Waarom is de exacte kleurschakering van daglicht zo belangrijk?

Het kleurenspectrum van normaal TL-licht bevat te weinig rood, indigo, violet en UV. Rood is goed voor doorbloeding, de aanmaak van rode bloedlichaampjes, de ademhaling en zuurstoftoevoer, de stofwisseling en de vruchtbaarheid. Indigo bevordert genezing van wonden en werkt stimuerend op de bijschildklieren en kalmeert de schildklier. Violet zorgt voor evenwicht tussen calcium en fosfor en bevordert de circulatie van het lymfsysteem, de activiteit van de klieren, de aanmaak van witte bloedlichaampjes en de aanmaak van ijzer en jodium. UV-licht bevordert door omzetting van verscheidene pro-vitaminen de aanmaak van vitamine D en zorgt voor de juiste hoeveelheid calium.

 

Is UV-straling dan niet gevaarlijk?

Hierover bestaan veel misverstanden. Er zijn drie soorten UV-licht: UV-A, -B en -C. Alleen UV-C is schadelijk. Vrijwel alle UV-C wordt in de ozonlaag uitgefilterd. Op warme zomerdagen is langdurige blootstelling aan de zon gevaarlijk door de dunne ozonlaag (lichtintensiteit tot 100.000 lux). True Light kent dit probleem niet. Deze lampen hebben een gemiddelde, constante lichtintensiteit.
UV-A en UV-B zijn niet schadelijk, mits ze in biologische hoeveelheden (zoals in zonlicht) voorkomen. Ze zijn dan zelfs uiterst heilzaam voor allerlei processen die zich in het organisme van mens, dier en plant afspelen.

 

Word je bruin door True Light?

De UVA- en UVB-straling is biologisch gedoseerd, u wordt hier niet bruin van.